NOVINKY!
Maďarská směs koření na perkelt 100 g
Maďarská směs koření na ryby 100 g
Kotlíkový gulášový set 42 PLUS 600 + nerezový kotlík 20 L (1,5 mm)
Kotlíkový gulášový set 42 PLUS 600 + nerezový kotlík 20 L (0,8 mm)
Kotlíkový gulášový set 36 PLUS 600 + měděný kotlík 14 L (1,2 mm)
Kotlíkový gulášový set 36 PLUS 600 + smaltovaný kotlík 13 L
Kotlina 36 cm + ohnivzdorná barva do 600 ° C
Kotlina 39 cm + ohnivzdorná barva do 600 ° C
Kotlina 42 cm + ohnivzdorná barva do 600 ° C
Litinový wok 36 cm + sladká paprika 50 g
Úvod » GRILOVACÍ PÁNVE » Grilovací litinové pánve » Litinová pánev na grilování 28 cm
Litinová pánev na grilování 28 cm
Kvalitní litinová pánev s povrchovou úpravou na grilování masa, ryb, klobás, párků, zeleniny a jiných pokrmů.
Litinová pánev má povrchovou úpravu
Vnější povrchová úprava: smalt
Vnitřní část pánve je bez povrchové úpravy (část na grilování). čistá litina
Velikost litinové pánve:
Vnější velikost pánve: 28 cm x 28 cm.
Vnitřní velikost pánve: 27 cm x 27 cm, výška: 5 cm
Váha pánve: cca 2,8 kg
Použití a ošetřování litinového nádobí
Příprava před prvním použitím:
Litinové nádobí před prvním použitím pečlivě omyjte v čisté, horké vodě. Nepoužívejte saponáty, ani hrubé mycí pomůcky / drátěnka /. Ideální je měkká kartáč na nádobí, nebo jemná houbička.
Omyté litinové nádobí ihned pořádně osušte. Pak vnitřní povrch nádobí důkladně potřete rostlinným olejem bez přidané soli. Můžete použít i ztužený tuk, který rozetřete po vnitřní straně nádobí, necháte ho přehřát a přebytečný tuk zlejete.
Pro dosažení ideálního efektu se může tento postup před prvním použitím 2-3x zopakovat.
Nakonec vytřete nádobí papírovou utěrkou. Správně připravený litinový nádobí bude dokonale nepřilnavý. Nádobí udržujte stále mírně mastné, podporujete tím jejich nepřilnavost a zároveň zabráníte případnému vzniku koroze.
Používání litinového nádobí:
Litina je velmi odolný materiál. Proto je možné používat i kovové kuchyňské náčiní bez obav z poškození povrchu.
Přírodní litina snese velmi vysoké teploty, proto ji můžete používat i na otevřeném ohni. Ale vyvarujte se prudkých změn teplot, aby nedošlo k narušení struktury / případně až popraskání / materiálu, například smaltu (na vnější straně pánve). Neumisťujte ani litinové nádobí přímo na rozpálený sporák, před použitím je vhodné je předehřát v troubě. Ohřívejte jejich pomalu asi minutu a půl. Litinové nádobí jsou křehké, dávejte proto pozor na pády, nebo prudké nárazy.
Čištění a skladování litinového nádobí:
Přírodní litina je porézní materiál, který může podléhat korozi (na vnitřní straně pánve). Na její čištění nepoužívejte žádné chemické prostředky (saponáty, prášek, ...), ani hrubé nástroje. Po použití obvykle stačí litinové nádobí vytřít papírovou utěrkou, případně umýt v čisté horké vodě pomocí jemného kartáčku nebo měkké houbičky.